IP-Jet HP

Markoprint IP-Jet HP

 

IP65 Koruma Sınıfına Sahip Kompakt Inkjet Yazıcı

IP-JET HP Mk2 mürekkep püskürtmeli yazıcı, özellikle toz ve neme maruz kalınan zorlu ortamlarda kullanım için özel olarak geliştirilmiştir. Piyasadaki diğer birçok yazıcıdan farklı olarak, yazıcı kafası mükemmel bir korumaya sahiptir ve yıkama sırasında kapak veya sökme gerektirmez. Bu çözüm özellikle yiyecek ve içecekte ve ayrıca plastik, ilaç ve kimya endüstrisi gibi endüstrilerde kullanım için çok uygundur. Kompakt sistem yazıcı kafasını ve kontrol ünitesini bir arada birleştirir.

Toza ve Neme Karşı Dayanıklı

Kapalı alan ve su geçirmez ara yüz nem girişini ve toz partikül kirliliğini önler. Ünite ayrıca su geçirmez M8 fişli özel bir ana güç ünitesi üzerinden de çalışır. Dış bağlantılar, IP67 sınıfı korumalı geçmeli konektörlere sahiptir.

Kanıtlanmış HP Teknolojisi

  • Hewlett Packard baskı teknolojisindeki en son teknolojiyle, sistem metin, barkod, 2D kod, üretim ve son kullanma tarihlerini, parti numaralarını 600 DPI’ya kadar, 12,5 mm’ye kadar çözünürlükleri basacak. Sistem tarafından kullanılan, su ve solvent bazlı kartuşlar pek çok uygulamaya kapı açar.
  • Kâğıt, kartonlar, vernikli yüzeyler, folyolar, plastik okunaklı ve kalıcı baskı ile basılmıştır. Sistem kullanım kolaylığı için LED durum ışıklarına sahip sadece 3 düğmeyle çalıştırılır.
  • Akıllı Çip: Akıllı Kartuş Tanıma

Akıllı Çip kartuş izleme, sürekli olarak iyi baskı sonuçları sağlar. Geçerli mürekkep türünü tanımlar ve ilgili mürekkep parametrelerini otomatik olarak ayarlar. SmartCard ayrıca belirli mürekkep doldurma seviyesini yakalar ve saklar. Baskı sistemi kullanılmış kartuşları algılar ve mevcut mürekkep doldurma seviyelerini kontrol cihazına rapor eder. Bu, beklenmeyen üretim aksama sürelerini ortadan kaldırarak operatörün zamanında değiştirmeler yapmasını sağlar. Tek elle hareketle hızlı ve kolay – patentli Click’n’Print kartuş tutucu sayesinde!

Tarih Kodlama Makineleri
Plastiği kodlamak için pek çok neden vardır ancak plastik ambalajın artan popülaritesi ile birlikte sütten motor yağına kadar her şey için plastiği kodlamanın en yaygın nedeninin bir yiyecek veya içecek ürününe son kullanma tarihi kodlamak şaşırtıcı değildir.

Peki plastiğe son kullanma tarihlerini kodlamak için hangi tarih kodlama makinesi seçenekleriniz var?

Plastiğe Son Kullanma Tarihlerini Yazdırmak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler
İnce plastik üzerine bir son kullanma tarih kodlama yaparken göz önünde bulundurmanız gereken ilk şey oluşturmak istediğiniz kodlama türüdür. Bir malzemeyi kalıcı olarak kodlamanın birçok yolu vardır (lazer, termal vb.). Ancak bunların hepsi çoğu ambalajın yapıldığı ince plastik türleri için uygun değildir.

Örneğin; termal kodlama, ince plastiği kodlamak için kötü bir seçim olacaktır. Çünkü kodlama makinesinin plastiğin içinde yanmasını önlemek neredeyse imkânsız olacaktır. Açıklığa kavuşturmak gerekirse, plastiğe termal tarih kodlama yapmak kesinlikle mümkündür. Bununla birlikte malzemeniz boru veya pleksi kodlamada kullanılan kalın plastik gibi olmalıdır.

Endüstriyel boya markörleri geçerli bir çözüm gibi görünebilir. Isı kullanmadan kalıcı bir iz oluştururlar. Markörler en iyi düşük hacimli uygulamalar için uygundur ve son kullanma tarihinin gerekli olduğu çoğu uygulama orta ila yüksek hacimlidir. Uygulama yeterince düşük hacimli ise el ile kodlama yapmak da mümkündür. Çoğu kişi için bu kodlama şekli verimsiz bir tarih kodlama yöntemi olacaktır.

Dikkate alınacak son önemli husus, yapacağınız kodlamanın türü, bir son kullanma tarihi ile ilgilidir. Oluşturmanız gereken kodlama statik olmadığından kodlama yöntemi esnek olmalıdır.

Tüm özellikler ve malzeme hususları dikkate alındığında plastiğe tipik olarak bir son kullanma tarihinin kodlanması için iki ana yöntem vardır: Mürekkep ve mürekkep püskürtmeli yazıcılara sahip lastik kodlama.

Plastiğe Son Kullanma Tarihlerini Yazdırmanın En İyi Yöntemleri
Kalıcı mürekkep kodlamalar; ucuz, esnek, dayanıklı ve taşınabilir olmaları nedeniyle plastik üzerinde son kullanma tarihlerini işaretlemenin en yaygın yollarından biridir. Son kullanma tarihlerini işaretlemek için kullanılan mürekkep kodlamaları tipik olarak tarihi temsil etmek için sayılarla veya sayı ve harflerin bir kombinasyonuyla basılmış bir dizi şeritten oluşur.

Örneğin, ilk bant 1-12 ve ikinci bant 1-31 ile yazdırılarak ay ve günü kodlamak için iki bantlı bir damga kullanılabilir. SKT ve NO gibi tekrarlayan ifadeler için özel sarma bantları da mevcuttur.

Plastik üzerine kodlama için başka bir seçenek de küçük karakter kodlama makinesidir. Yazıcılar bir dizi karakter boyutunda yazdırma yeteneğine sahiptir ve çeşitli düzeylerde işlevsellik ve taşınabilirlik sunar. Bununla birlikte daha fazla bilginin de yazdırılması gerekiyorsa genellikle bir küçük karakter kodlama makinesi plastiğe bir son kullanma tarihi yazdırmak için iyi bir çözümdür. Yazıcılar genellikle birden fazla metin satırı yazdırmak gerektiğinde veya hem bir barkod hem de son kullanma tarihini tek geçişte tarih kodlamak için kullanılır. Bu da zamandan tasarruf sağlar ve plastik üzerinde kalıcı bir tarih kodlama oluşturur.

Son kullanma tarihlerini plastiğe nasıl kodlayacağınızı öğrenmenin en iyi yolu, makinenizin kullanım kılavuzuna başvurmaktır veya www.leventmakina.com.tr’ye girerek detaylara sahip olabilirsiniz.

Daha Fazla Bilgi Edinin
Plastiğe son kullanma tarihlerinin yazdırılması hakkında daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin.