X1 Jet Xr

Maroprint X1 Jet Xr

 

Yenilikçi Xaar Piezo Baskı Kafası Teknolojisi ile;

Markoprint X1JET XR 71, bir Xaar Piezo baskı kafasını kontrol etmek için kullanılan bağımsız bir endüstriyel mürekkep püskürtmeli yazıcıdır. Xaar baskı kafası, 71 mm baskı yüksekliği için 500 ayrı ayrı kontrol edilen jetleri olan en yeni baskı kafası nesline aittir. Bu, 180 DPI baskı çözünürlüğüne karşılık gelir. Kompakt “hepsi bir arada” Piezo yazıcı, yazıcı kafasını, mürekkep sistemini, temizleme istasyonunu, kontrol devresini ve ana üniteyi tek bir muhafazada birleştirir.

Çalışma, parametre ayarı ve veri iletimi, LED gösterge lambalı basit ve sezgisel 3 tuşlu düzenleme ile gerçekleşir. Veri aktarımı için USB bellek ve Ethernet / EIA 232 ara yüzleri mevcuttur. Yağ bazlı XR 980 mürekkebi, hafifçe emici ve emici ürün yüzeylerine baskı yapmak için özellikle uygundur. Kısa kuruma süresi ayrıca boyalı katlamalı kutularında en iyi baskıyı sağlar.

Farklı uygulamalar için üç farklı versiyon mevcuttur:

  • Kompakt versiyonda, baskı kafası yatay etiketleme için sabit monte edilmiştir
  • Daha fazla esneklik için Vario model baskı kafası saat yönünün tersine 90° döndürülebilir.
  • Top versiyon maksimum esneklik sunar. Baskı kafası mürekkep sistemine 1000 mm uzunluğunda bir hortumla bağlanır.
  • Yazı yüksekliği 71 mm
  • 2mm yüksekliğinde bile küçük font yazımı
  • Tek bir yazıcı kafası = yazdırılan görüntülerde ofset yok
  • Büyük, güvenilir bir şekilde okunabilir barkodlar
  • 360 x 180 DPI’ya kadar yüksek çözünürlüklü grafikler ve logolar
  • 500 adet bireysel kontrollü jet
  • Yüksek baskı performansına rağmen düşük mürekkep tüketimi
  • 500 ml’lik mürekkep şişesi sayesinde düşük kurulum süresi
  • Dahili mürekkep haznesi, kesintisiz bir şekilde mürekkep değişimini sağlar
  • Basit mürekkep püskürtmeli baskı sistemi başlatma
  • Mevcut üretim ortamlarına basit entegrasyon

Tarih Kodlama Makineleri
Plastiği kodlamak için pek çok neden vardır ancak plastik ambalajın artan popülaritesi ile birlikte sütten motor yağına kadar her şey için plastiği kodlamanın en yaygın nedeninin bir yiyecek veya içecek ürününe son kullanma tarihi kodlamak şaşırtıcı değildir.

Peki plastiğe son kullanma tarihlerini kodlamak için hangi tarih kodlama makinesi seçenekleriniz var?

Plastiğe Son Kullanma Tarihlerini Yazdırmak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler
İnce plastik üzerine bir son kullanma tarih kodlama yaparken göz önünde bulundurmanız gereken ilk şey oluşturmak istediğiniz kodlama türüdür. Bir malzemeyi kalıcı olarak kodlamanın birçok yolu vardır (lazer, termal vb.). Ancak bunların hepsi çoğu ambalajın yapıldığı ince plastik türleri için uygun değildir.

Örneğin; termal kodlama, ince plastiği kodlamak için kötü bir seçim olacaktır. Çünkü kodlama makinesinin plastiğin içinde yanmasını önlemek neredeyse imkânsız olacaktır. Açıklığa kavuşturmak gerekirse, plastiğe termal tarih kodlama yapmak kesinlikle mümkündür. Bununla birlikte malzemeniz boru veya pleksi kodlamada kullanılan kalın plastik gibi olmalıdır.

Endüstriyel boya markörleri geçerli bir çözüm gibi görünebilir. Isı kullanmadan kalıcı bir iz oluştururlar. Markörler en iyi düşük hacimli uygulamalar için uygundur ve son kullanma tarihinin gerekli olduğu çoğu uygulama orta ila yüksek hacimlidir. Uygulama yeterince düşük hacimli ise el ile kodlama yapmak da mümkündür. Çoğu kişi için bu kodlama şekli verimsiz bir tarih kodlama yöntemi olacaktır.

Dikkate alınacak son önemli husus, yapacağınız kodlamanın türü, bir son kullanma tarihi ile ilgilidir. Oluşturmanız gereken kodlama statik olmadığından kodlama yöntemi esnek olmalıdır.

Tüm özellikler ve malzeme hususları dikkate alındığında plastiğe tipik olarak bir son kullanma tarihinin kodlanması için iki ana yöntem vardır: Mürekkep ve mürekkep püskürtmeli yazıcılara sahip lastik kodlama.

Plastiğe Son Kullanma Tarihlerini Yazdırmanın En İyi Yöntemleri
Kalıcı mürekkep kodlamalar; ucuz, esnek, dayanıklı ve taşınabilir olmaları nedeniyle plastik üzerinde son kullanma tarihlerini işaretlemenin en yaygın yollarından biridir. Son kullanma tarihlerini işaretlemek için kullanılan mürekkep kodlamaları tipik olarak tarihi temsil etmek için sayılarla veya sayı ve harflerin bir kombinasyonuyla basılmış bir dizi şeritten oluşur.

Örneğin, ilk bant 1-12 ve ikinci bant 1-31 ile yazdırılarak ay ve günü kodlamak için iki bantlı bir damga kullanılabilir. SKT ve NO gibi tekrarlayan ifadeler için özel sarma bantları da mevcuttur.

Plastik üzerine kodlama için başka bir seçenek de küçük karakter kodlama makinesidir. Yazıcılar bir dizi karakter boyutunda yazdırma yeteneğine sahiptir ve çeşitli düzeylerde işlevsellik ve taşınabilirlik sunar. Bununla birlikte daha fazla bilginin de yazdırılması gerekiyorsa genellikle bir küçük karakter kodlama makinesi plastiğe bir son kullanma tarihi yazdırmak için iyi bir çözümdür. Yazıcılar genellikle birden fazla metin satırı yazdırmak gerektiğinde veya hem bir barkod hem de son kullanma tarihini tek geçişte tarih kodlamak için kullanılır. Bu da zamandan tasarruf sağlar ve plastik üzerinde kalıcı bir tarih kodlama oluşturur.

Son kullanma tarihlerini plastiğe nasıl kodlayacağınızı öğrenmenin en iyi yolu, makinenizin kullanım kılavuzuna başvurmaktır veya www.leventmakina.com.tr’ye girerek detaylara sahip olabilirsiniz.

Daha Fazla Bilgi Edinin
Plastiğe son kullanma tarihlerinin yazdırılması hakkında daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin.